Ingredienser   
4 personer

16 hvide asparges
½ liter vand
½ tsk groft salt

Krydret lage
¼ liter aspargesvand
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk rapsolie
1 tsk cayennepeber
½ spsk sukker
½ tsk groft salt

Rygeostcreme
75 g rygeost 10% uden kommen
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
½ tsk groft salt
½ dl fintklippet purløg
Flagesalt

Tilbehør
240 g landbrød           

Instruktion
   
Hvide asparges
Skræl aspargesene, skær enderne af og kog dem møre, men ikke bløde i vand tilsat salt. Regn med 5-6 min.
Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet.
Afkøl aspargesene i koldt vand.
Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid tildækket og i køleskab.

Rygeostcreme
Rør rygeosten glat.
Vend cremefraiche og salt i - og smag til.

Servering af hvide asparges
Lad aspargesene dryppe af og læg dem på et fad og kom noget af rygeostcremen på toppen.
Drys med purløg og flagesalt og server med brød og resten af cremen.

Karolines Køkken/Arla 

Opskrifter

Hvide asparges med brunet smør

Læs mere

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Læs mere

Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme

læs mere

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

læs mere

Grønne asparges med cremefraichedip

læs mere

Grillede grønne asparges

læs mere