SEJFILET I TANGPESTO MED PEBERRODSSMØR OG RØDBEDEKOMPOT.
Vores sejfilet i tangpesto kan både nyde kold og varm. Personligt, der foretrækker jeg den lun. For på den måde frigives den fyldige og lækre saft fra både tang og sej, hvilket i sig selv er en skøn sauce til at dyppe brød i eller at arbejde videre på.
Sådan luner du sejen
Kog 0.5l vand, kom dåsen i og vent i 10 min. til dåsen er gennemvarmet.
SERVERIGSFORSLAG TIL 2 STK.
Lunet lyssej i tangpesto med rødbedekompot og peberrodssmør, akkompagneret af nye danske kartofler.
Rødebedekompot
4 stk. rødbeder (mellemstore)
1 stk. kartoffel
250 cl. Hvidvinseddike ell. æblecidereddike
150 g. sukker
Fremgangsmetode, rødbedekompot
Skræl og skær rødbeder samt kartofler i tynde skiver. Hæld hvidvinseddiken i en gryde og tilsæt sukker mens du opløser den under jævn varme. Kom rødbede og kartoffel i gryden og lad det koge ind til saften bliver en let tyk sirup.Afkøl og blend til en ensartet masse.
Nb. kompotten kan opbevares i en skoldet glas.
Peberrodssmør
25-50 g. smør
Frisk peberrod (i den mængde du lyster)
Fremgangsmetode, peberrodssmør
Blødgør smørret med en gaffel. Når smørret er blevet smidigt tilsættes fintrevet peberrod. Smages til efter hvor stærk peberroden ønskes.
SÅDAN ANRETTER JEG.
Kom en teskefuld smør og kompot på den lune lyssej og lad det smelte ned i lagen. Server kartoflerne ved siden af.
- ja, det er den ingen ben i :-)
Velbekomme.