Pasta puttanesca

6 ansjoser fra Grøndals
50 g sorte oliven uden sten
2 spsk kapers
1 tørret chili
2 fed hvidløg
Lidt citronskal
Frisk basilikum
Salt & peber
200 g linguine no. 13
12 cocktailtomater
Bredbladet persille

(Frokost til 4 personer)

FREMGANGMETODE
Pasta puttanesca

Kog linguine pastaen i letsaltet vand i ca. 13 minutter. Se evt. kogeanvisninger på pakken.

Imens pastaen koger skæres hvidløg og chili fint og steges i olivenolie på en pande i 1 minut. Hak oliven, kapers, citronskal og ansjoser fint og steg det hele på panden i 4 minutter. Tilsæt derefter cocktailtomaterne og nogle ekstra hele oliven og kom en grydeskefuld kogevand fra pastaen og læg låg på panden. Lad det hele simre i ca. 5 min. indtil tomaterne har givet efter. Kom friske basilikumblade og hakket bredbladet persille i saucen og smag til med salt og peber. Brug en spaghettiske eller tang til at flytte den færdige kogte linguine over i panden og lad gerne lidt kogevand komme med over i saucen. Rør det hele godt rundt og server straks i store dybe tallerkner. Pynt evt. med mere basilikum og bredbladet persille og lidt olivenolie.

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen

Opskrifter

SEJFILET I TANGPESTO

Læs mere

GRØNDALS PUTTANESCA

Læs mere

FISH N’ CHIPS

læs mere