INGREDIENSER
3-4 ds. sardiner eller makrel i olivenolie
115 g hvedemel + lidt ekstra
50 g rismel
1¼ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2½ dl kold danskvand eller mørk øl
Olie til fritering
Flagesalt
Citronbåde
Mayo

(Frokost til 4 personer)

FREMGANGSMÅDE

Rør hvedemel, rismel, bagepulver, salt og danskvand eller øl sammen til en glat dej uden klumper. Danskvand giver en lysere dej, øl en mørkere og lidt sødere dej. Dup fiskene let med lidt køkkenrulle, og vend dem i det ekstra mel. Dyp dem i batteren, og fritér dem i 180 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde. Der skal ikke for mange fisk i ad gangen – det sænker oliens temperatur. Læg de friterede fisk på køkkenrulle eller fedtsugende papir for at suge overskydende olie, og drys dem med lidt flagesalt. Servér med citronbåde og mayo på siden.

- velbekomme, Martin Grøndal

Opskrifter

SEJFILET I TANGPESTO

Læs mere

GRØNDALS PUTTANESCA

Læs mere

FISH N’ CHIPS

læs mere