Hvem er grøntsagsavler
Erik Møller, Samsø


En Dansk landmand der har findyrket sine arbejdsmetoder, omkring dyrkning af de 2 tvillinger hvide og grønne asparges igennem en årrække. I perioden fra 1 maj til ca. 23 juni står den på asparges, der samles hver dag ca. 140 kg. og det er hver dag.

Hvilken asparges er sundest?

De to aspargestyper ligner hinanden på mange områder. Rent energimæssigt indeholder de lige mange (få) kalorier, nemlig 26 kcal pr. 100 gram. De har et identisk indhold af kostfibre, indeholder samme mængde folat og er generelt rige på sunde næringsstoffer. Der, hvor de adskiller sig fra hinanden, er, når det gælder vitaminer og mineraler og frem for alt, når det gælder indholdet af immunforsvarsstyrkende flavonoider.
Den hvide asparges er nemlig fattig på immunforsvarsstyrkende antioxidanter, mens den grønne strutter af antocyaniner. Og det er netop de sunde plantestoffer, der giver den grønne asparges sin kraftigere smag - og altså også sejren i duellen med sin hvide fætter.

Dyrkning af  asparges

Der dyrkes grønne asparges af mærket Gl. Årslev 270 på et areal af 10.000 km2 Der dyrkes hvide asparges af mærket Xenolim på et areal af 2.000 km2. De grønne dyrkes på friland og kan følges hele vejen fra start til slut, hvorimod de hvide som normalt dyrkes i jordvold, hvor de så stikkes når de stikker hovedet over jorden.

Grønne & hvide asparges

Her har Erik Møller udviklet sin egen metode til dyrkning af, og omkring de hvide asparges, med små sorte huse som afdækning så de hvide asparges fremdyrkes i mørke, så virkningen bliver identisk med traditionel metode, begge med fremragende resultater til følge. Erik Møllers asparges er kendt vidt og bredt, fra vores Kongehus til kendte fra udlandet.

Kontakt
Grøntsagsavler
Erik Møller

Grøntsagsavler
Erik Møller
Kongevejen 2, Onsbjerg, 8305 Samsø
Tlf. ​+45​ 2422 9913