Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med sprød mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!
Ingredienser
1 tærte - ca. 8 stykker
Tærtebund
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
2 spsk Flormelis
1 Æggeblomme
Mazarinfyld
100 g Smør
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Ren, rå marcipan
2 Æg
35 g Hvedemel (ca. ¾ dl)
50 g Finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Konditorcreme
2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
1 Vaniljestang - kornene heraf
1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Jordbærgelé
1 blad Husblas
¼ dl Koncentreret jordbærsaft
300 g Jordbær i skiver
Sådan gør du
Forbagning
Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Tærtebund
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Mazarinfyld
Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Konditorcreme
Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
Pisk fløden til et let skum og vend den i cremen.
Fordel konditorcremen på mazarintærten.
Jordbærgelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm.
Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.
Karolines Køkken/Arla