Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Kiksebund
100 g Smør - smeltet
200 g Fintknuste søde havrekiks

Jordbærfromage
3 blade Husblas
400 g Friske jordbær i små tern
85 g Sukker (ca. 1 dl)
200 g Buko® flødeost naturel 25%
3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
½ dl Friskpresset citronsaft
100 g Friske jordbær i kvarte

Sådan gør du

Kiksebund
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen.
Pres kiksbunden godt sammen.

Jordbærfromage
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Drys jordbærrene med sukker.
Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum.
Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen.
Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen
Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.

Tip
Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.

Karolines Køkken/Arla 

Opskrifter

Jordbærtærte

Læs mere

Jordbærkage

Læs mere

Jordbærdrink m. fløde

læs mere

Jordbærgrød

læs mere

Råmarinerede Jordbær

læs mere

Jordbær Chesecake

læs mere