Skøn cheesecake med friske jordbær. Er det uden for jordbærsæsonen kan de erstattes med eksotisk frugt, fx mango og ananas, evt. blandet med blåbær, der fås hele året.
Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
Kiksebund
100 g Smør - smeltet
200 g Fintknuste søde havrekiks
Jordbærfromage
3 blade Husblas
400 g Friske jordbær i små tern
85 g Sukker (ca. 1 dl)
200 g Buko® flødeost naturel 25%
3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
½ dl Friskpresset citronsaft
100 g Friske jordbær i kvarte
Sådan gør du
Kiksebund
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen.
Pres kiksbunden godt sammen.
Jordbærfromage
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Drys jordbærrene med sukker.
Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum.
Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen.
Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen
Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.
Tip
Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.
Karolines Køkken/Arla