Ingredienser

1 kage - Ca. 8 personer

Mandelbund
3 Æg
175 g Sukker (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
175 g Finthakkede mandler

Vaniljecreme
1 Vaniljestang
1½ spsk Flormelis
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
250 g Rensede jordbær i kvarte

Pynt
Friske mynteblade

Sådan gør du

Bagetid
Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Mandelbund
Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps.
Vend mandlerne heri.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne.
Fordel dejen jævnt i formen og bag bunden. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Fjern ringen og vend kagen direkte ud på serveringsfadet med bunden op af - træk bagepapiret af.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
Kom vaniljeflormelissen i en skål sammen med cremefraiche og piskefløde. Pisk blandingen til et fast skum.
Fordel vaniljecremen på den afkølede mandelbund.
Læg jordbærrene herpå og pynt jordbærkagen med mynteblade.

Karolines Køkken/Arla 

Opskrifter

Jordbærtærte

Læs mere

Jordbærkage

Læs mere

Jordbærdrink m. fløde

læs mere

Jordbærgrød

læs mere

Råmarinerede Jordbær

læs mere

Jordbær Chesecake

læs mere